Selina Doğan 15 Temmuz gecesini anlattı

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan 15 Temmuz gecesi Ankara’daydı. Doğan çatışmaların ortasında yaşardıklarını Agos’a anlattı.

Selina Doğan şunları söyledi:

“Cuma akşamı, Ankara’daki evimdeydim. Bir sonraki gün şehir dışına çıkacağım için, hazırlık yapıyordum. O gün eşim de yanımaydı. Akşamüstü uçak seslerini duyduk, çok alçaktan uçuyorlardı. Eşime sordum, o da anlamlandıramadı. Artık öyle bir noktaya geldi ki, sanki evimizin çatısının üzerinden geçiyor. Evim, Meclis’e, Genelkurmay Başkanlığı’na çok yakın bir konumda olduğu için, doğrudan tüm seslere ve çatışmalara tanıklık ettim. Partimizin diğer milletvekili arkadaşlarının da bulunduğu bir whatsapp grubumuz var, orada konuştuk. O sırada Ankara’da bulunan milletvekillerinin Meclis’e gitmesine karar verildi, ancak benim evim Meclis ve Genelkurmay’a çok yakın olduğu için o hengamede dışarı çıkamadım açıkçası. Zaten bir süre sonra da seslere dayanamayıp, korkudan apartmanın bodrum katına indik.

Darbenin etkisi Ankara’da halen hissediliyor. Burada henüz her şey yoluna girmiş değil. Bizi endişelendiren bir diğer konu da, darbeye karşı gelmek için sokağa çıkan bazı kişiler. Elbette darbeye karşı çıkmak gerek, ancak orada bazı kişilerin erleri linç etmesi kaygı duymamızı sağlıyor. Ayrıca darbe girişiminde bulunanların da hukuk çerçevesinde yargılanıp cezalandırılmaları gerekiyor. Perşembe’ye kadar Genel Kurul olacağı için Ankara’dayım, umarım o zamana dek her şey yoluna girer.”

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.