Fotoğraf kareleriyle kurulan köprü

Türkiye ve Ermenistan’dan genç fotoğrafçılar, Ağustos’ta Dilican’da buluşuyor. National Geographic’in fotoğrafçısı John Stanmeyer’in yönetiminde düzenlenecek foto muhabirlik kampına başvuru için son gün 25 Temmuz 2016.

Ermenistan’ın Dilican şehri, 22-29 Ağustos tarihleri arasında, National Geographic dergisinin fotoğrafçılarından John Stanmeyer yönetiminde bir foto muhabirlik kampına ev sahipliği yapacak. Türkiye ve Ermenistan’dan 18 ila 22 yaş aralığındaki genç fotoğrafçılara yönelik kampa başvurular 25 Temmuz’a kadar devam ediyor. Başvuru formuna www.storytellerscafe.org adresinden ulaşılabilir. 

‘Bridging Stories’ (Köprü Kuran Hikâyeler) başlıklı program, Ermenistan’daki ABD Büyükelçiliği’nin desteğiyle, Storyteller’s Cafe adlı sivil toplum örgütü tarafından düzenleniyor. Genç fotoğrafçıların eğitiminde John Stanmeyer’e Nar Photos’tan Serra Akcan ve bir grup Ermenistanlı kadın fotoğrafçı tarafından kurulan 4Plus Belgesel Fotoğraf Merkezi’nden Anush Babajanyan eşlik edecek.

Foto muhabir adaylarının dikkatine!

Ermenistan’ın çiçeği burnunda sivil toplum örgütlerinden Storyteller’s Cafe, ülkede ve dünyada yaşananları ve gerçekleri görsel anlatılar üzerinden yorumluyor.  Kâr amacı gütmeyen bu kuruluş, hikâye anlatıcılığının gücünü kullanarak bir tür diyalog ve söylem geliştirmeyi; eşitlik ve adaleti desteklemeyi hedefliyor.  Faaliyetlerine Yerevan’daki ABD Büyükelçiliği’nin desteğiyle başlayan kuruluş, Ağustos’ta düzenlenecek kampla Türkiye ve Ermenistan’dan genç fotoğrafçıları bir araya getirecek. Bu kampta eğitmenlik görevini üstlenen Stanmeyer, aynı zamanda Storyteller’s Cafe’nin ortakları ve danışmanları arasında.

Organizasyonun eğitmenlerinden Anush Babajanyan, neden gençlerle çalışmak istediklerini şu sözlerle açıklıyor: “Organizasyonun amacı iki ülkeden seçilecek gençleri bir araya getirerek, onlara benzerliklerini ya da farklılıklarını paylaşabilecekleri, kendi çektikleri fotoğraflar ve kurguladıkları anlatılar aracılığıyla görsel diyaloglar yaratabilecekleri bir platform sağlamak. Bu projeye 18-22 yaş aralığından gençleri davet ettik; çünkü fotoğrafçılık kariyerinin henüz başında olan bir yaş grubunun temsilcilerini ağırlamak istedik. Aynı zamanda, barışı ve diyaloğu sağlama yolunda onları desteklemeyi hedefliyoruz”

Babajanyan, kampa katılacak genç foto muhabirlerini bekleyen deneyimleri şöyle açıklıyor: “Katılımcılar 22-29 Ağustos tarihleri arasında, kamp için Ermenistan’ın Dilican şehrinde bulunacak. Buradaki çalışmalarının üzerine, ülkelerine geri döndükten sonra da onlardan fotoğraf çekmeye devam etmeleri ve elde ettikleri kareleri ortak bir platformda paylaşmaları bekleniyor. Bu sırada, organizasyon tarafından kendilerine verilecek akıllı telefonları kullanacaklar. Sürecin sonunda, Ocak 2017’de, Türkiye ve Ermenistan’da, katılımcıların program boyunca yaptıklarını içeren iki sergi düzenlenecek.”

‘Bridging Stories’ foto muhabirlik kampı, 25 Temmuz’a kadar Türkiyeli katılımcıların başvurularını bekliyor. 

John Stenmayer kimdir?

National Geographic dergisinin kıdemli fotoğrafçılarından John Stanmeyer, çevresel, sosyal ve siyasal çatışmalara odaklanan VII adlı kolektif fotoğraf ajansının kurucularından. Stanmeyer, 1998’den beri Time dergisi için de çekimler yapıyor. ABD’de doğan ve halen yaşamını Endonezya’da sürdüren fotoğrafçı, çalışmalarıyla Asya’daki meselelere odaklandı. Robert Capa Altın Madalyası, Yılın Dergi Fotoğrafçısı, Yılın Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü gibi prestijli ödüllere değer görülen Stanmeyer, bugüne kadar çok sayıda atölye ve kampta eğitim verdi.  

Etiketler

John Stanmeyer


Yazar Hakkında