Kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından Nusaybin

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı 6 mahalle dışında 25 Temmuz saat 14:00'ten itibaren 'kısmen' kaldırıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen ve 134 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından TSK'nın 'operasyonlar tamamlandı' açıklamasına rağmen Valilik 6 mahalle haricinde ilçedeki sokağa çıkma yasağını 'kısmen' kaldırdı.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Yeni Turan Mahallesi, Yeşil Kent Mahallesi, Mor Yakup Mahallesi, 8 Mart Mahallesi, Gırnavas Mahallesi, Devrim Mahallesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi, Çatalözü Mahallesi, İpekyolu Mahallesi ve Barış mahallesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 14.00 itibariyle kaldırılmıştır. Ancak bu mahallelerde 30 gün süreyle akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı devam edecektir” denildi. Açıklamanın devamında ise, Abdulkadir Paşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Zeynel Abidin Mahallesi ve Kışla Mahallesi’nde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ise ‘ikinci bir emre kadar’ devam edeceği bildirildi ve bu mahallelere girilmemesi uyarısında bulunuldu. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla bölgede oluşan tahribat açığa çıktı. Valilik açıklamasında,Hasar ve zararların tespiti için Nusaybin Kaymakamlığı, ilçe kaymakamlıkları ve Mardin Valiliği’ne başvuru yapılabileceği kaydedildi.

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında