Bursa'da kömürlü temik santraline ÇED onayı

Bursa’da şehir merkezinde kurulmak istenen ve daha önce ÇED olumlu kararı iptal edilen kömürlü termik santral projesi için ikinci ÇED Olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi yönetimi yaklaşık üç yıl önce bölgedeki fabrikaların buhar ihtiyacı ile elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla yılda yaklaşık 524 bin ton kömür yakılacak kömürlü termik santral kurmaya karar verdi.  

Bursa’da şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesine karşı halk uzun süredir mücadele ediyor.

ÇED onayına itirazlarını iletecek olan DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, yapt9kları basın açıklamasında şunları kaydetti: 

"Bursa birleşti DOSAB kaybetti" demiştik. Bursa kent merkezinin ortasına yapılması planlanan DOSAB Termik Santraline karşı onbinler sokağa dökülmüştü. Platform olarak sayısız etkinlik gerçekleştirmiş, her etkinliğimizde Bursa halkının güçlü desteğini almıştık. Platform üyelerimizle açtığımız davayı 5 Mayıs'ta kazanmış, ilk ÇED raporunu iptal ettirmiştik.

“Bursa'da yüzbinlerin sesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kulaklarını tıkadı. DOSAB'ın 2. ÇED dosyası Bakanlığa verdiği tarih üzerinden bir ay bile geçmeden "ÇED Olumlu" kararı verdi. Şimdi itiraz zamanı.”

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında