Ercan Demir jandarmayı işaret etti

Dink cinayeti davasında yargılanan Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi görevlisi polis memuru Ercan Demir, savunmasında Trabzon Jandarmasını işaret etti. Demir’in çapraz sorgusuna geçilecek.

Dink cinayetinde aralarında Ramazan Akyürek, Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler ve Engin Dinç’in de bulunduğu kamu görevlileri hakkında açılan dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 

Duruşmaya tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve tutuksuz sanıklar Celalettin Cerrah, Reşat Altay, Ahmet İlhan Güler, Ercan Demir, Mehmet Ayhan, Faruk Sarı, Onur Karakaya, Özkan Mumcu katıldı. 

Ayrıca Tamer Bülent Demirel, Osman Gülbel, Ali Poyraz, Ogün Samast ve Yasin Hayal SEGBiS aracılığıyla bulundukları cezaevlerinden duruşmaya katıldı. 

Duruşmada ayrıca HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan da hazır bulundu. 

Avukatsız kaldılar 

Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, Bahri Belen, Sebu Alsangil, İnci İşbulur, Ayşenur Demirkale ve sanıkların avukatları katıldı. 

Ayrıca Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatları, davadan çekildi. Bazı sanıklar duruşmaya avukatsız olarak katıldı.   

‘Mızrak çuvala girmiyor’

Duruşmaya, dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görevli Ercan Demir'in savunmasıyla devam edildi.  

Demir, “FETÖ” üyesi olduğu yönündeki iddiaları reddetti. 

Cinayetten önce, cinayeti Ogün Samsat’ın işleyeceğine dair bir bilginin kendisine ulaşmadığını belirten Demir, Jandarma’yı işaret etti. 

Demir, “Jandarma bağlantısını ortaya çıkartan benim. Saklanan bir takım şeyler var ve bunlar gündeme göre değişiyor. Mızrak artık çuvala girmiyor. Sahte belge tanzim edebilirsiniz, mahkemeyi kandırabilirsiniz ama kazanamayacaksınız. Bütün Türkiye’nin gözü bu davada. Heyet boşu boşuna meşgul ediliyor.”

‘Dava yanlış düzlemde götürülüyor’

Demir, Trabzon Jandarması tarafından Dink’in öldürülmesinin hemen ardından, tetikçi Ogün Samast yakalanmadan önce hazırlanan ve cinayette kullanılan silahın markasının da yazılı olduğu tutanağı hatırlattı;  

“Ogün yakalanmadan silahın markasını yazmışlar. Bir şey arıyorsanız buradan yürüyeceksiniz. Sonuca varacak yazışmalar yok. Eylemden önce, eylemde kullanılacak olan silahı nereden biliyorsunuz. İstanbul’da keşif yapıldığı söyleniyor. (Jandarma görevlilerini kastederek) Kimin keşif yaptığı, kimin İstanbul’a gittiği ortada. Dosyada var.  Yanlış düzlemde götürülüyor. Ben daha önce söylemiştim. Buradan katil çıkmaz. Sahte yönlendirmeler ve bilgi notlarıyla bir yere varılamaz” 

Demir savunmasında ayrıca, Erhan Tuncel’in görevden alınması işleminin mevzuata uygun olduğunu da iddia etti. 

Ara verilen duruşma Demir’in çapraz sorgusuyla devam edecek. 

Kategoriler

Dink Davası



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.