Kızıltepe ve Sur’da patlama: ölü ve yaralılar var

Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur’da, akşam saatlerinde polis servis araçlarının geçişleri sırasında arka arkaya bombalı saldırı meydana geldi.

Saat 18.35 sularında, Mardin, Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi önünde polis servisinin geçişi sırasında bir patlama meydana geldi. 

AA’nın aktardığına göre saldırı, patlayıcı yüklü aracın infilak ettirilmesiyle gerçekleşti. DHA’nın haberine göre, saldırı PKK tarafından düzenlendi.

Patlamada en az 50 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Hayatını kaybedenlerle ilgili kesin bilgilere 21.09 itibariyle ulaşılmış değil.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, saldırıda ilk belirlemelere göre 1’i polis 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Patlama sırasında yaşamını yitiren sivillerin cenazeleri olay yeri incelemesi için bekletiliyor. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve özel harekat polisi sevk edildi, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Valilik: 5 sivil hayatını kaybetti 

Mardin’deki patlamanın ardından, 19.20 sularında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde de bir patlama meydana geldi.

On Gözlü Köprü yakınlarında polis servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada çok sayıda polisin yaralandığı belirtiliyor

Diyarbakır Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, 5 sivil hayatını kaybetti, 5'i polis 12 kişi yaralı. 

DHA’nın haberine göre, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tarihi On Gözlü Köprü yakınlarında çevik kuvvet polislerini taşıyan servisin geçişi sırasında yolun kenarına park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada ağır hasar gören zırhlı polis araçlarında yangın meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yollar araç trafiğine kapatıldı, olay yerine girilmesine izin verilmiyor.

Her iki patlamada da can kaybının ve yaralıların sayısının artabileceği iddia ediliyor.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

Diyarbakır Mardin