Diyarbakır’da bombalı saldırı

Diyarbakır Çınar ve Bismil arasında yer alan Trafik Denetleme Merkezi'ne bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre ikisi polis, biri çocuk üç kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır’ın Çınar ile Bismil ilçeleri arasındaki yolda büyük bir patlama meydana geldi.

Diyarbakır Valiliği'nden saldırıyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, 'Saldırıda 2 polis şehit oldu, 1 çocuk hayatını kaybetti. 5’ i polis memuru toplam 25 kişi yaralandı' denildi.

Resmi olmayan açıklamaya göre ikisi polis olmak üzere üç kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı da var. Saat 13.15 sıralarındaki patlama Şükürlü köyü mevkiindeki Murat Uçar Bölge Trafik Müdürlüğü yakınlarında gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, ikisi polis üç kişi hayatını kaybetti. Patlamanın sebebi bomba yüklü kamyonetle düzenlenen saldırı olduğu öne sürüldü.

Doğan Haber Ajansı’na göre patlamada çok sayıda yaralı var ve patlama bölgesine bölgeye ambulanslar ve UMKE ekipleri sevk edildi. Saldırıya uğrayan emniyet müdürlüğü yakınında PKK’lı bir grupla çatışma çıktığı ve çatışmada 11 polisin yaralandığı da iddia edildi.

DHA muhabiri Canan Altıntaş CNN Türk'e bağlanarak, canlı yayınında şunları aktardı: "Binadan eser kalmamış durumda. Ambulans helikopter ve ambulanslar çalışmalarını sürdürüyor. 30 metre ilerideki benzin istasyonunda büyük bir hasar var. İtfaiye ve arama kurtarma ekipleri enkazdaki çalışmalarını sürdürüyor. Görgü tanıkları bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiğini söylediler. "

Geçen hafta da Diyarbakır’ın Sur ilçesi On Gözlü Köprü civarında geçen hafta düzenlenen bombalı saldırıda aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirmiş, 12 kişi de yaralandı. PKK’dan yapılan açıklamada, Mardin’deki saldırı üstlenilirken, “Sur’daki patlamanın bizimle ilgisi yok” denilmişti.

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında