Yazarlardan destek: Gündem bir daha çıkar, Aslı bir daha yazar

Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan'ın gözaltı alınması 150 yazar tarafından protesto edildi.

Özgür Gündem gazetesine yapılan polis baskını ardından, gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan 17 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı. 

Erdoğan’ın bugün adliyedeki savcılık sorgusu devam ederken, Ayfer Tunç, Gaye Boralıoğlu, Cevat Çapan, Ercan Kesal, Murat Belge, Oya Baydar, Yavuz Ekinci ve Sibel Oral’ın da dahil olduğu 150 yazar Erdoğan’a destek için bir basın açıklaması yayımladı. 

Basın açıklaması, bugün Cezayir’deki bir toplantıda duyuruldu.  

Aslı Erdoğan’ın annesi Mine Aydostlu’nun da katıldığı basın toplantısında, yazarlar adına basın açıklamasını Sema Kaygusuz okudu.

Basın açıklamasında, darbe teşebbüsünün ardından Türkiye’nin bir baskı rejimine sürüklendiği belirtildi, işten atılan tutuklanan ve işkenceye maruz kalan gazeteciler, akademisyenler ve yazarlar olduğu vurgulandı. Son hedeflerden birinin de Aslı Erdoğan olduğunu belirten yazarlar şunları söyledi: “Onun sesini susturmayı amaçlayan baskı, özgür düşünceye yönelmiş demektir. Biz o sesi sahipleniyoruz. Tercih yapması gerekenler, yazarlar değil yöneticilerdir. Baskı ve zulümle mi yaşam sürecekler, yoksa demokrasi ve kardeşliği mi seçecekler?”

Yazarlar, “demokrasiden, kardeşlikten ve barıştan yana durmaya, olmamız gerektiği gibi özgür düşüncemizi söyleyip yazmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından söz alan yazarlardan Mehmet Said Aydın, “Aslı Erdoğan Kürt basının en güçlü sesi Özgür Gündem gazetesinde yazdığı için gözaltında. Gündem bir daha çıkar, Aslı bir daha yazar” dedi.                                                                                                         

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz ise sendikanın Erdoğan’ın yanında olduğunu belirtti; “Aslı Erdoğan, vicdanı ile düşünüp yazdı. Kaygıları vardı Aslı’nın. Bu kaygısını bana iletti. Akıl, nizam her şey şaştı ülkede. Bundan sonra muhalifler daha dikkatli ve yan yana olması gerekiyor. Aslı ile yan yana olduğumuzu bilin ve o aramızda olacak” ifadelerini kullandı.

Yazar Sema Kaygusuz, “Korku duvarları ovaları sarmış. Nasıl kötü bir cümle kurarız diye insanların birbiriyle yarıştığı bir dönemdeyiz. İnsanlara ülkende bunlar yaşarken, sen ne yapıyorsun demeliyiz. Bu naif dilden kavgacı bir dile davet ediyorum” dedi. 


Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında