Bezciyan Suriyeli çocuklara da yuva olabilir

Geçtiğimiz hafta  ‘İstanbul'da Suriyeli Ermeni olmak’ başlığıyla Agos’ta yayınlanan ve Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’de yeni bir yaşam kurmaya çalışan Ermeni bir ailenin yaşadıklarını irdeleyen haber, duyarlılık yarattı. Çocuğunu bir Ermeni okuluna kayıt ettirmek isteyen fakat maddi imkânsızlıklar ve yasal prosedürler nedeniyle bunu yapamayan ailenin sesini, Bezciyan Okulu Kurucu Temsilcisi Sevan Gürün işitti. Çocuğun Ermeni okuluna kayıt yaptırmasının önünde bir engel olup olmadığını araştıran Gürün, ailenin istemesi halinde Bezciyan’ın kendilerine yuva olabileceğini belirtti.

Bezciyan Okulu’nun velilerden hiçbir yardım talep etmeden çocukları okuttuklarını belirten Okul Kurucu Temsilcisi, zor durumdaki ailelerin çocuklarını Bezciyan’a hiçbir maddi kaygıları olmadan getirebileceklerini belirtti. İstanbul’un birçok semtinden öğrenci kabul ettiklerini söyleyen Gürün, servislerle kolaylıkla ulaşılabilen okulun, çok daha fazla öğrenci kabul etme imkânına sahip olduğunu vurguladı.

Bezciyan Ermeni İlköğretim Okulu; Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi Yönetim Kurulu’nun, vakfın sahip olduğu mülkleri son yıllarda olumlu değerlendirmesi sayesinde madağlarda bütçe açığı açıklamıyor.

Okul müdürü Talin Nayir ise Bezciyan’ın tamamen ücretsiz olmasının yanında eğitim kalitesini artırmak için de çalışmalar yaptıklarını belirtti. Nayir, öğretmen eğitimleri konusunda profesyonel destek aldıklarını ifade etti ve 1. sınıflarda ikili öğretmen uygulamasının bu yıl başlayan yeni uygulamalar arasında olduğunu söyledi. Bu yıl büyük yaş anasınıfı öğrencilerinin İngilizce kitaplarının da okul tarafından karşılanarak velilerin sırtından önemli bir yükü aldıklarına değinen okul müdürü, sahil yolu çalışmasının büyük ölçüde tamamlanmasıyla okula ulaşımın da kolaylaştığına dikkat çekti.

Daha önce velilerden hiç bağış talep etmeyen bir diğer okul olarak Samatya Anarad Hığutyun ilköğretim okulunu da sayfalarımıza taşımıştık. Öte yandan Sruiyeli Ermeni ailenin bir de lise çağında çocuğu bulunuyor. Aile onu da henüz herhangi bir okula kayıt ettirebilmiş değil.

 

Kategoriler

Toplum Okullar

Etiketler

Suriyeliler Bezciyan


Yazar Hakkında

1979 İstanbul doğumlu. Toplum bölümünün editörü, demokratikleşme, insan hakları, inanç özgürlüğü ve azınlık vakıflarıyla ilgili haberler yapıyor.