Papa'dan Karabağ için destek çağrısı

Katoliklerin dini lideri Papa Fransis önce 30 Eylül'de Gürcistan'a giderek bir ziyarette bulundu. 2 Ekim'e kadar Gürcistan'da kalan Papa Fransis, 2 Ekim Pazar günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geçerek orada Kafkasya Müslümanları Şeyhi, Bakü'deki Yahudi toplumu önderi ve Ortodoks piskoposuyla bir görüşme yaptı.

Katoliklerin dini lideri Papa Fransis önce 30 Eylül'de Gürcistan'a giderek bir ziyarette bulundu. 2 Ekim'e kadar Gürcistan'da kalan Papa Fransis, 2 Ekim Pazar günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geçerek orada Kafkasya Müslümanları Şeyhi, Bakü'deki Yahudi toplumu önderi ve Ortodoks piskoposuyla bir görüşme yaptı.

Bakü ziyareti sırasında Karabağ sorunuyla ilgili de açıklama yapan Papa Fransis, uluslararası kamuoyundan Karabağ sorununun çözümü için destek beklediğini ifade etti.

Azerbaycan'da yayın yapan Trend Ajans'ın haberine göre Papa Francis, çatışmanın iki tarafını da, Karabağ sorununun çözümü için tüm imkanlarını kullanmaya çağırdı: “Kanlı çatışmalar sonucunda acı çeken insanlara içten desteğimi ifade etmek isterim. Uluslararası kamuoyunun gerekli desteği sağlayabileceğini umuyorum. Tanrı'nın yardımıyla ve ilgili tarafların iyi niyetiyle Kafkasya'nın tartışmaları ve anlaşmazlıkları diyalog ve müzakere yoluyla çözüleceğinden eminim.” Papa Fransis, günümüzde şiddet ideolojisinden birçok çatışmanın olduğunu ve bu durumdan dolayı üzüntülerini dile getirdi.



Yazar Hakkında