Halep'teki bombardımana sekiz saatlik 'insani ara'

Rusya, Halep kentine yönelik bombardımana Perşembe günü, sabah sekizden öğleden sonra dörde kadar sürecek bir 'insani ara' verileceğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, sivillerin ve muhalif güçlerin kentten ayrılmasına izin vermek için bombalamaya ara verileceğini belirtti. 

'İnsani ara' açıklaması, bombardıman sonucu Halep'te bir aileden 14 kişinin öldüğü haberlerinin ardından geldi. Gönüllü kurtarma görevlileri son 24 saatte 'sığınak delici' bombaların kullanıldığı saldırılarda en az sekiz çocuk ve iki kadının ölenler arasında bulunduğunu açıkladı.

Açıklamayı Pazartesi günü yapan Rusya Savunma Bakanlığı yetkilisi Sergei Rudskoy “Arayı büyük ölçüde sivillerin geçişi, tahliyesi, hasta ve yaralıların ve ayrıca muhalif güçlerin çekilmesi için verdik" dedi.

BM: 8 saat yeterli değil 

Fakat BM’ye göre 8 saat insani ara için yeterli bir süre değil. İnsani yardım için bölgede en az 12 saatlik bir ara verilmesi  gerekiyor.  

Rusya’nın açıklamasının ardından BM sözcüsü Stephane Dujarric bir açıklama yaptı ve ‘savaşa verilen bir arayı memnuniyetle karşılıyoruz fakat insani yardımı bölgeye ulaştırmak için daha uzun bir ara gerekiyor” dedi. 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya

Etiketler

Suriye Rusya Halep


Yazar Hakkında