BM: IŞİD Musul’da 550 aileyi rehin aldı

BM sözcüsü Ravina Shamdasani, Musul’da IŞİD üyelerinin 550 aileyi canlı kalkan olarak rehin aldığına dair kuvvetli iddialar olduğunu söyledi.

Reuters’ın haberine göre BM sözcüsü Shamdasani, Musul’un civar köylerinden 550 ailenin, muhtemelen canlı kalkan olmak üzere IŞİD tarafından rehin alındığına dair iddialar olduğunu açıkladı. 

BM sözcüsü Shamdasani, bölgeden gelen ‘kanıtlara dayalı’ bilgiler bulunduğunu söyledi.

Shamdasani, IŞİD’in ayrıca Musul’da bir köyde 40 sivili öldürdüğüne dair iddiayı da araştırdıkların söyledi.

Kerkük'te rehin alınan siviller 

Musul operasyonu 6. gününe girerken, Musul’a yaklaşık 170 kilometre uzaklıkta olan Kerkük kentinde, IŞİD üyeleri 5 semtte güvenlik güçlerine ait binalara saldırdı.

Gece yarısı saldırıya geçen IŞİD'in Kerkük'teki "uyuyan hücreleri" de bombalı üç araçla farklı semtlerde eylemler gerçekleştirdi.

Bombalı saldırı ve çatışmalarda 6 güvenlik görevlisi ile 5 IŞİD mensubunun öldüğü bildiriliyor.

Örgüt ayrıca, Kerkük’ün kuzeyindeki elektrik santralına yönelik saldırı düzenledi. Tesisin 13 çalışanı öldü. Ölenler arasında 4 İranlı mühendis de bulunuyor.

Rudaw’da yer alan habere göre, IŞİD üyeleri saldırıların ardından Kerkük’te evlere ve camilere girerek sivilleri rehin aldı. Rudaw’ın bölgedeki bir emniyet müdürüne dayandırdığı bilgiye göre IŞİD’in baskın düzenlediği yerler arasında bir anaokulu da bulunuyor.

 

 

 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında