Korkmaz cinayetinin faili polise 'KHK indirimi'

Kanun hükmün kararname (KHK) kapsamında denetimli serbestlik süresinin iki yıla çıkarılması düzenlemesinden Eskişehir’de Gezi Parkı eyleminde Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne yol açan tutuklu polis Mevlüt Saldoğan'ın da yararlanacağı belirtildi.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebliğnamesinde, polis Saldoğan’ın tahliye edilmesi istendi. Dosya şu an Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde. 1. Ceza Dairesi, bu talebi kabul ettiği takdirde son tekmeyi atan polis, üç buçuk yıl sonra serbest kalmış olacak.

Üniversiteli Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir'de 2-3 Haziran 2013'te Gezi Parkı gösterileri sırasında bir grup polis ve sivil tarafından dövülmüş ve 38 gün sonra, 10 Temmuz 2013'te hayatını kaybetmişti. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2015 yılında görülen yargılama sonucunda tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan'a, "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan on yıl on ay, polis Yalçın Akbulut’a on yıl hapis cezası verildi 

Korkmaz’ı tekme atarak yere düşüren üç sivil de “kasten yaralayarak ölüme neden olma” suçundan altışar yıl sekizer ay, bir sivil de üç yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin usul yönünden kararı bozması üzerine dosya, 18 Nisan 2016’da yeniden Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İkinci kez aynı cezalar verilirken; savcılık ise Saldoğan’a “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verilmesi için itiraz etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 5 Ekim’de hazırladığı tebliğnamesinde, 671 sayılı KHK’nın 32. maddesiyle denetimli serbestlik süresinin bir yıldan iki yıla çıkarılmasını içeren düzenlemeyi gerekçe göstererek Saldoğan’ın tahliye edilmesini istedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında