Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Bakırhan tutuklandı

Dersim Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun ile Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, sabaha karşı düzenlenen ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Tuncer Bakırhan tutuklandı.

Dersim Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun ile Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, sabaha karşı düzenlenen ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Siirt Belediye Eş Başkanı Bakırhan sorgusunun ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Bakırhan, sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklandı.

28 Ekim’de Siirt Belediyesi’ne kayyum atanmıştı. Belediye Eşbaşkanı Bakırhan ise KCK tutuklamaları kapsamında 1,5 yıl cezaevinde kalmıştı.

Demokratik Bölgeler Partisi’nden 33 belediye eşbaşkanı şu an tutuklu. Bu 33 kişiden dördü, tutuklanan belediye eşbaşkanlarının yerine seçilen belediye başkan vekilleri.

Tuncer Bakırhan kimdir?

Bakırhan'ın Siirt Belediyesi'nde yer alan biyografisi şöyle:

1970 yılında Kars ili Susuz İlçesi Kayadibi Köyünde doğdu. İlk/orta/lise öğrenimini Kars’ta tamamladı. Lisans eğitimimi Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İktisat bölümünde Ekonomist olarak tamamladı. Siyasi yaşama HEP – DEP’ de gençlik kollarında görev alarak başladı. HADEP Kars il başkanlığı ve HADEP Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yaptı.

2002 yılında yapılan genel seçimlerinde Kars İlinde DEHAP milletvekili adayı oldu.  Milletvekili seçilmesine rağmen Parti olarak antidemokratik olan %10 seçim barajını geçemediği için seçilemedi. DEHAP   Genel Başkanlığı yapan Bakırhan, DTP kurucular kurulu ve genel başkan yardımcılığı, BDP Dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. KCK tutuklamaları kapsamında 1,5 yıl cezaevinde kalandı. Kürtçe, Türkçe ve İngilizce bilen Bakırhan Evli, iki kız çocuğu babası.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında