Kayseri’de bombalı saldırı: 13 asker hayatını kaybetti, 48 yaralı

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsü civarında sabah 08.45'te bir özel halk otobüsü yakınında patlama meydana geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre saldırıda 13 asker hayatını kaybetti, 48 asker ise yaralandı.

Açıklamada, "Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır" denildi. 

TSK ayrıca saldırıda sivillerin de yaralanmış olabileceğini söyledi.

Ajanslar patlamanın, haftasonu iznine çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsünü takip eden bir aracın, otobüse yaklaşmasının ardından gerçekleştiğini belirtiyor.

Saldırıda kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının ise sahte olduğu belirtildi. DHA'da yer alan habere göre, Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu saldırıda kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Yayın yasağı  

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında