Berlin saldırısı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi

Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel Pazarına dün akşam gerçekleşen saldırıda en az 12 kişi hayatını kaybetti, 49 kişi yaralı. TIR şoförü olduğu şüphesiyle bir kişi gözaltında.

Başkentin işlek Kurfürstendamm Caddesi yakınındaki Noel Pazarı’na dün bir TIR daldı. Sürücünün kalabalığın içine TIR’ı sürmesiyle onlarca kişi aracın altında kaldı.

Berlin'in işlek merkezlerinden Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi önündeki Noel panayırına bir TIR'ın girmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldiği bildirildi.

Nice saldırısını hatırlatan olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan 49 kişinin tedavisi ise sürüyor. Olayla ilgili olarak Twitter üzerinden bilgi veren Berlin polisi, bu sabah "Breitscheid Meydanı'nda muhtemel terör saldırısı ile ilgili alınan tüm emniyet önlemleri hızla ve gerekli titizlikle devam ediyor" mesajını paylaştı.

Bir polis sözcüsü Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, TIR şoförünün kimliğinin henüz belirlenmediğini kaydetti. Ancak basına yansıyan bilgilere göre TIR şoförü olduğu şüphesiyle gözaltına alınan kişinin, Almanya'ya mülteci olarak gelen bir Pakistanlı ya da Afgan olduğu ileri sürülüyor.

Tırın Polonya plakalı olduğu tespit edilmişti. Polonya televizyon kanalı TVN24'e konuşan tırın sahibi Polonyalı nakliyatçı Ariel Zurawski, dün akşam yaptığı açıklamara kuzeni olan şoförle öğleden sonra saat 16'dan beri bağlantı kuramadığını, telefonlara cevap verilmediğini belirterek, tırın kaçırılmış olabileceğini kaydetti.

Zurawski, İtalya'dan çelik taşıyan tırın, yükünü salı günü Berlin'e teslim etmesinin planlandığını söyledi.

Bir görgü tanığı, CNN’e dehşet anlarını anlatırken TIR’ın yaklaşık 65 km. hızla pazara daldığını söyledi. Yerde onlarca kişinin yattığını, birçoğunun yaralı olduğunu da sözlerine ekledi. 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya

Etiketler

Berlin saldırı


Yazar Hakkında