Cezaevinde Agos yasağı

İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevinde kalan Agos okuru bir tutuklunun mektubuyla, Agos gazetesinin bazı cezaevlerine sokulmadığı ortaya çıktı.

İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi'nden Agos gazetesine mektup yazan bir tutuklu, Aralık ayından bu yana gazetenin kendisine verilmediğini belirtti. 

Agos dışında bazı yayınların da engellediğini belirten Agos okuru, mektupta karşı karşıya kaldıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

“Adalet Bakanlığı’nın genelgesine dayandırılarak görüşçü aracılığıyla elden ve postayla yayın ve kitap almamız engellendi. Çeşitli kurumlara yaptığımız başvurular itirazlar ve suç duyurularından arpa boyu yol alamadık. Bize söylenen akla ziyan açıklama, dışarıdan gelen yayınlar ve kitaplar aracılığıyla ‘örgütsel mesaj’ aldığımız. Gönderilen yayınların akıbetini de öğrenemedik.”

Mektupta, cezaevlerinde koşulların 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ağırlaştığına da dikkat çekiliyor:  “15 Temmuz'dan beri sohbet hakkımız gasp ediliyor, bu ağır tecrit yetmezmiş gibi şimdi de havalandırmanın üstü tel kafesle kapatılmaya başlandı. Bu uygulama farklı hücrelerdeki tutsakların birbiriyle iletişimini kesmekle kalmıyor, mavi gökyüzünü teller arasından görmemize yol açıyor. Ayrıca çift kelepçe dayatmasıyla hastane ve mahkemeye çıkmamız da engelleniyor.”

İzmir Kırıklar F Tipi Cezaevi dışında başka cezaevlerinde de benzer yayın yasağı uygulamalarının olduğu ve Agos Gazetesinin tutuklu ve hükümlere verilmediği belirtiliyor. 



Yazar Hakkında