Murat Sevinç'in Boğaziçili öğrencileri: Hakikat ihraç edilemez

686 numaralı KHK ile ihraç edilen 350 akademisyenden biri olan Murat Sevinç, Anayasa’ya Giriş’ dersi verdiği Boğaziçi Üniversitesi’nde dersin gün ve saatinde öğrencileriyle yine bir araya geldi.

7 Şubat tarihinde yayınlanan 686 numaralı KHK ile 350 akademisyen görevden alınmıştı. 

Ankara Üniversitesi tam zamanlı öğretim üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı ders veren Doç.Dr. Murat Sevinç de ihraç edilenler arasındaydı. 

Murat Sevinç’in Boğaziçi Üniversitesi’nde verdiği ‘Anayasa’ya Giriş’ dersi için, dersin yapıldığı yer ve saatte öğrenciler toplandı. Toplanma öncesi üzerinde “Hakikat İhraç Edilemez” yazan pankart, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne asıldı.  

Öğrencilerine internette ‘Skype’ bağlantısı aracılığıyla hitap eden Murat Sevinç, “yaşamım boyunca düşünsem bir terör örgütüyle iltisaklı olarak bir Kanun Hükmünde Kararname’de adımı göreceğimi tahmin etmezdim” diyerek sözlerine başladı. Ankara SBF eski hocalarından Bahri Savcı gibi 7 Şubat’ta ihraç edildiğini hatırlatan Murat Sevinç, kürsü geleneğini sürdürdüğünü söyledi. 

Murat Sevinç, geleceği muallakta olan dersin içeriği ile ilgili bilgi verdi. ‘Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ hakkında “bu kadar yıldır ifade özgürlüğü anlatan bir insan olarak adını korkarak eklediğini” söyleyen Sevinç, bildirinin tümüyle ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Murat Sevinç, “akademi muhalif olmak zorundadır, bütün iktidar odaklarıyla mesafeli olduğunuzda bilim yapabilirsiniz” dedi.

Murat Sevinç’in dersinden sonra toplanan öğrenciler ve akademisyenler, Güney Meydan’dan Etiler Kapı’ya kadar sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Akademisyenler, “Üniversiteye saldırı, topluma saldırıdır! Kabul etmiyoruz, Arkadaşlarımızın Yanındayız!” yazılı pankartları taşıdı. Sessiz eylem, alkışlarla sona erdi. 



Yazar Hakkında