Eski Dadyan Okulu binası akara çevrildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Dadyan Okulu’nun eski binasının hayrattan akara dönüştürülmesine karar verdi. Vakıf, okul binasının da içinde bulunduğu bölümü gelir elde etmek için kullanabilecek.

Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi Vakfı, bir yıldır boş duran eski Dadyan Okulu binasını 6 Şubat Pazartesi günü, ‘hayrat’tan’ ‘akar’a çevirdi. Cemaat Vakfı Temsilci Ofisi’nden basına gönderilen bilgide, son durum şu ifadelerle duyuruldu: “Vakıflar Genel Müdürlüğü olağan Vakıflar Meclisi toplantısında, Bakırköy Surp Astvazazin Meryemana Ermeni Kilisesi ve Mektebi Vakfı’nın kendine ait taşınmazının, Dadyan Mektebi’nin yer aldığı kısmı için hayrattan akara dönüştürülmesi talepleri uygun görülmüştür.” 

Dadyan Okulu 2016’da yeni binasına kavuştuktan sonra, boşalan eski okul binasının nasıl kullanılacağı sorusu gündeme gelmişti. Geçen yıl Mayıs ayında Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi Vakfı ‘sahibinden.com’ sitesine ve bir emlak firmasına eski bina için kiralık ilanı vermişti. Bunun üzerine sosyal medyada ve birçok mecrada okulun eski mezunları duruma tepki göstermiş, change.org sitesinde ‘Dadyan, Dadyan kalsın’ başlıklı bir imza kampanyası başlatmıştı.

Süreci yakından takip edenler arasında CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan da vardı. Okulun eski mezunlarından olan Doğan, proje çağrısında bulunmuştu. Doğan’ın girişimlerinin ardından, 25 Haziran 2016’da yapılan toplantıda, eski okul binasının sanat atölyesi, meslek okulu, müzik akademisi ya da kreş olarak değerlendirilmesi gibi öneriler tartışılmıştı. Ancak toplantıdan sonra herhangi bir somut adımın atılmadığını bu yıl madağ için Agos’a yaptığı ziyarette dile getiren Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi Vakfı Başkanı Mesut Özdemir, “Vakfımız bir yıllık kira bedelinden mahrum kaldı” demişti.

Eğitim kurumuna kiralanacak

Özdemir, konu hakkında şunları söyledi: “Bir yıldır boş olan eski okul binamızı Vakıflar Meclisi’nden çıkan kararla gelir elde etmek için kiraya vereceğiz. Binayı sadece eğitim kurumu olarak kiralayacağız. Bir yıl boyunca cemaatten teklif gelmesini bekledik, yönetim kurulumuzla toplantımız sonucunda da müracaat ettik ve binamızı hayrattan akara çevirme karar alıp Vakıflar Meclisi’ne başvurduk. Binayı eğitim kurumu olarak kiralayacağız; başka bir amaçla kullanılacak şekilde kiraya vermeyi düşünmüyoruz.”

Kategoriler

Toplum Vakıflar Okullar



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.