Vakıf yöneticileri Maşalyan’ın istifasını değerlendirecek

Episkopos Sahak Maşalyan’ın istifa kararı ve Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’a patriklik seçimindeki tavrına dair ağır suçlamalar yönelttiği açıklamasının ardından Ermeni toplumunun vakıf başkanları, yöneticileri ve hayırseverleri gelinen aşamayı ele almak için 16 Şubat Perşembe günü toplanıyor.

İstanbul Ermeni Patrikliği Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Sahak Maşalyan’ın Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’a patriklik seçimindeki tavrına dair ağır suçlamalar yönelterek istifa etmesinin ardından Ermeni toplumunun vakıf başkanları, yöneticileri ve hayırseverleri gelinen aşamayı ele almak için 16 Şubat Perşembe günü toplanma kararı aldı.

VADİP (Vakıflararası Dayanışma ve İletişim Platformu) inisiyatifiyle gerçekleştirilecek toplantının bitiminde seçim sürecinde izlenmesi gereken yola dair bir deklarasyon yayınlanması bekleniyor.

Patriklik seçiminde kritik gelişme: Ruhani Kurul Başkanı Sahak Maşalyan istifa etti 

Toplantıya katılacak isimler “Seçim sürecine dair artık net bir tavrın dile getirildiği bir deklarasyon oluşturmaya çalışacağız” ifadesini kullandılar.  

Toplantıya VADİP üyelerinin yanısıra Erol Ergan, Hayk Aslanyan, Zadik Toker, Melkon Karaköse, Efrim Bağ, Cezo Taş, Dikran Altun gibi isimlerin de katılacağı öğrenildi. Toplantı Kumkapı Kazaz Amira Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak.

Kategoriler

Toplum Vakıflar Kilise



Yazar Hakkında