Fırat Kalkanı Harekatı: El Bab'da bir asker hayatını kaybetti

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 182. gününde bir asker hayatını kaybetti, iki asker yaralandı. Hayatını kaybeden askerlerin sayısı 74'e yükseldi.

El Bab'da patlayıcı temizliği sırasında, iş makinesinin el yapımı patlayıcının üzerinden geçmesi nedeniyle gerçekleşen patlamada Jandarma Astsubay Yavuz İşcan hayatını kaybetti.

Suriye’nin El Bab bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı’nın 182. gününde bir asker hayatını kaybetti, iki asker yaralandı. 

IŞİD’den temizlenen bölgede yürütülen patlayıcı temizliği sırasında, iş makinesinin el yapımı patlayıcının üzerinden geçmesi nedeniyle bir patlama gerçekleştiği ve patlamada Jandarma Astsubay Yavuz İşcan’ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Fırat Kalkanı Harekatı süresince bölgede hayatını kaybeden TSK askerlerinin sayısı 74’e yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Gün içinde mayın ve EYP temizliği esnasında, bir iş makinasının EYP'ye basması sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış; yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Kategoriler

Güncel Türkiye Dünya



Yazar Hakkında