Bilgi Üniversitesi'nde 8 Mart standına saldırı

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için açtıkları standa okul dışından gelen 20 kişilik bir grup saldırdı.

Bilgi Üniversitesi, Bilgi Kadın Kulübü üyesi kadın öğrenciler okulda 8 Mart nedeniyle üzerinde  keklerin olduğu bir stant açtı.

diken’de yer alan habere göre, ağaçların arasında öğrencileri gözetleyen biri maskeli diğeri yüzleri açık kişiler kadınların masasını tekbir çekerek devirdi. Kadın öğrencilerden biri yaralandı. Daha sonra aynı kişiler karşıda duran Toplum Gönüllüleri'nin masasını da devirdi. 

Üniversitenin Santral Kampüsü’ne turnikelerden atlayarak giren grubun standa ve stantta bulunan kadın öğrencilere saldırdıklarını söyleyen görgü tanıkları, grupta maskeli bir kişinin bıçak taşıdığını belirtti.

ilerihaber’de yer alan habere göre, öğrenciler, saldırganların tekbir getirdiğini, güvenlik görevlilerinin de yetersiz kaldığını söyledi. 

Bir görgü tanığı, saldırganların turnikelerden atlamadan önce bir güvenlik görevlisine arkadan yumruk attığını söyledi. 

Habere göre bir kadın öğrenci hafif yaralandı. 

Saldırının ardından öğrenciler protesto eylemine başladı. 

Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde daha önce bariyer veya çit bulunmazken 1 Mart itibariyle bariyer ve çit konuldu. Kimliği olmayan öğrencilerin okula girmesinin söz konusu olmaması nedeniyle saldırganların kampüse nasıl girdiği merak konusu oldu.

Bilgi Üniversitesi'nden saldırıyla ilgili yapılan açıklamada "Güvenlik görevlilerimiz olaya anında müdahale etmiş ve çıkan arbede  sırasında maalesef bir öğrencimiz hafif yaralanmış, bazı öğrencilerimiz ve güvenlik personelimiz darp edilmiştir. Konu derhal emniyet güçlerine iletilmiş ve kampüsümüze intikal etmelerinin ardından tespit edilip yakalanan 6 saldırgan emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Saldırı sırasında kaydedilen bütün kamera görüntüleri, tanık ifadeleri ve diğer deliller de emniyet güçlerine verilmiştir. Üniversitemiz tüm saldırganlar hakkında savcılığa ilgili başvuruyu yapmak üzere gerekli süreci başlatmış olup, saldırganlar arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri hakkında ayrıca disiplin soruşturması açmıştır" denildi. 

Bilgi Üniversitesi'nin açıklamasının ardından üniversite öğrencileri sosyal medya yorumlarında, öğrencilerin kartları olmadığı gerekçesiyle girmekte sorun yaşadığı okul binasına saldırganların girmesini eleştirdi, üniversite öğrencisi olan saldırganlar hakkında etkin cezalandırma talep etti. 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

8 Mart saldırı


Yazar Hakkında