Nalbandyan: Türkiye siyasetimiz aynı

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Türkiye ile ilişkilerin önkoşulsuz normalleşmesi konusunda hep açık olduklarını söyledi.


Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan resmi bir ziyaret için Yerevan’da bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile görüştü.  Görüşmenin ana konusu iki ülke arasındaki süren dostluk, Ermenistan’ın bağımsızlığını kazanmasından sonra son 25 yılda yapılan anlaşmalar ve ortaklıklardı. İki bakan Yunanistan ve Ermenistan arsındaki askeri ortak eğitim, ekonomi, kültür, turizm konularındaki anlaşmaların tazeleneceği ve bunlara yenilerinin ekleneceği mesajını verdiler.
 
Toplantının  ardından yapılan ortak basın toplantısında Yunanlı gazetecilerden biri Nalbandyan’a Türkiye ile ilişkilerinin normalleştirilmesi konusunu sordu.
Ermenistan’ın Türkiye ile de ilişkilerini önkoşulsuz olarak normalleştirme konusunda hep açık olduğunu söyleyen Nalbandyan bir gün Türkiye’nin de Ermenistan ile aynı duruşu göstereceğini umut ettiğini söyledi. Nalbandyan “Ermenistan Cumhurbaşkanı Türkiye ile hazırlanan protokollere imza attı, ama Türkiye bu protokolleri onaylamadı, bu aynı zamanda uluslararası hukuk açısından da kabul edilemezdi” dedi.
 
Bakan Kotzias ayrıca Başbakan Karen Karapetyan ve Savunma Bakanı Vigen Sarkisyan ile de temaslar gerçekleştirdi. Karapetyan’a “Yunanistan Ermenistan’ı stratejik partner olarak görüyor” derken, Vigen Sarkisyan ile yeni savunma sistemleri üzerinde ortak projeler yapmaları gerektiğini belirtti.

Kategoriler

Güncel


Yazar Hakkında