"Akademi biat etmez" eylemine soruşturma

Koç Üniversitesi yönetimi, 16 Şubat’ta üniversitede düzenlenen “Akademi biat etmez” eylemine katılan 10 öğrenci hakkında idari soruşturma başlattı.

Koç Üniversiteliler Dayanışması, 16 Şubat tarihinde “Akademi biat etmez” sloganı ile akademide yaşanan ihraçları protesto etmişti. 

Bu eylem sırasında, görüntü alan kimliği belirsiz şahıslara tepki gösterilmiş ve bu kişilerin kolluk kuvveti olduğu üniversite yönetimi tarafından kabul edilmişti. 

Eylem sonrasında, öğrenciler üzerindeki baskıların arttığına ve okulda planladıkları etkinliklerin yönetim tarafından engellendiğini açıklamıştı. 

Üniversite yönetimi, eylemi düzenledikleri gerekçesiyle 10 öğrenciye soruşturma açtı. Ancak, 16 Şubat günü okulda olmayan bir öğrenciye de soruşturma açılması, fişleme iddialarını gündeme getirdi.

Üniversite yönetimi, geçen dönem de benzer bir uygulamaya imza atmış ve 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne çağrı yapan 4 öğrenciye soruşturma açmıştı. 

Disiplin kurulu, 29 Mart Çarşamba günü soruşturma için toplanacak. Koç Üniversiteliler Dayanışması, “hocama, arkadaşıma dokunma” demek için tüm üniversite bileşenlerini soruşturma öncesi şenliğe davet ediyor. 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında