Almanya basını: MİT Almanya'da takipte

Alman medyasında yer alan haberde, MİT'in Almanya’da Gülen yapılanması ile bağlantısı olduğu iddia edilen Türkiye vatandaşlarını takip ettiği öne sürüldü. Alman makamlarının bu kişileri uyardığı belirtildi.

Süddeutsche Zeitung'un NDR ve WDR televizyon kanalları ile yürüttüğü ortak araştırma sonucunda hazırlanan haberde, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Gülen yapılanması ile bağlantı içinde olduğu iddia edilen Türkiye vatandaşlarının isimlerinin yer aldığı bir liste oluşturduğu öne sürüldü. 

Haberde listede 300'den fazla kişi ile Gülen yapılanmasına yakınlığı ile bilinen 200 kadar dernek, okul ve diğer kuruluşun isminin yer aldığı belirtildi. Ayrıca listede isimlerin yanı sıra adres, cep ve sabit telefon numaraları ile söz konusu kişilere ait bazı fotoğrafların bulunduğu ifade edildi.

DW Türkçe’de de yer alan habere göre, MİT Başkanı Hakan Fidan şubat ayında yapılan Münih Güvenlik Konferansı sırasında Almanya'da dış istihbarat teşkilatı BND'nin başkanı Bruno Kahl'e söz konusu listeyi verdi.

BND Başkanı Kahl'ın da listeyi federal hükümete, Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı'na, Federal Emniyet Teşkilatı ile eyaletlerdeki emniyet birimlerine gönderdiği kaydedildi. Haberde, listenin değerlendirildiği ve fotoğrafların çoğunun gizlice, gözetleme kameraları tarafından çekildiğinin tespit edildiği belirtildi 

Haberde ayrıca Almanya makamlarının da listede yer alan Türkiye vatandaşlarını uyarmaya başladığı belirtildi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında