Bekçiyan için dua edildi

Bugün Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde seçilmiş değabah Karekin Bekçiyan için 'hoşgeldin duası' düzenlendi. Ayine Bekçiyan ve Episkopos Sahak Maşalyan dışında ruhanilerden katılım olmadı.

Öğle saatlerinde Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde düzenleneceği söyleyen tören öncesinde bir süreliğine kilisenin kapıları kapatıldı, Patrikhane’den törene izin verilmeyeceği yönünde bilgi alındığı söylendi. Ancak Bekçiyan ve Maşalyan gelince kilisenin kapıları tekrar açıldı.  

Duaya  Bekçiyan ve Maşalyan’ın yanı sıra halktan yaklaşık 100 kişilik bir topluluk katıldı. 

Duanın ardından Bekçiyan kilisede kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Bekçiyan ‘bundan sonraki adımların sükûnetle atılmasını istediğini’ belirtti.

Toplantı yapıldı

Duanın ardından Saat 16.30’da Patrikhane'de bir toplantı yapılacağı, bu toplantıya  Bekçiyan, Maşalyan ve Ateşyan’ın yanı sıra VADİP Sekreteri Harutyun Şanlı, Vakıflar Meclisi Üyesi, Cemaat (Azınlık) Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, Avukat Sebuh Aslangil ve Surp Pırgiç Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu'nun katılması bekleniyordu.

Toplantı 19.00 sularında sona erdi. İlk aşamada toplantıya Başepiskopos Aram Ateşyan'ın katılmadığı öğrenildi. Daha sonra Ateşyan, Bekçiyan, Alcan ve Şirinoğlu dörtlü bir toplantı gerçekleştirdiler. Bir süre sonra bu toplantıya Episkopos Maşalyan da katıldı. 

Toplantı sonrasında Bekçiyan ve Maşalyan gazetecilerin sorularını yanıtladılar. Bekçiyan, Ateşyan'ın yeni duruma dair önerilerini içeren bir mektubu iki gün sonra kendisine ileteceğini söylemekle yetindi. 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında