İstanbul Kent Savunması: Konut hakkın için 'hayır' de

İstanbul Kent Savunması, 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde konut hakkı ihlallerinin daha fazla yaşanacağına dikkat çekti; referandumda ‘hayır’ çağrısı yaptı.

İstanbul Kent Savunması’nın hazırladığı bilgilendirme broşüründe, yeni Anayasa taslağının 104. maddesine atıfta bulunuyor.

Cumhurbaşkanının yetkilerini genişleten, kuvvetler ayrılığı ilkesini çiğnediği gerekçesiyle eleştirilen 104. maddeyle ilgili, İstanbul Kent Savunması “Partili Cumhurbaşkanı, sosyal haklar ve ödevler konusunda kararname çıkartabilecek. Bu haklar arasında olan Konut Hakkı da keyfi düzenlemelerle elimizden alınabilir” dedi. 

Kent Savunması, yeni sistemle tüm hak arama, itiraz, müzakere kanallarının kapatılacağını belirtirken anayasa değişikliği gerçekleşirse riskli alan - acele kamulaştırma kararlarıyla afet dönüşümü altına alınan ya da alınması planlanan mahallelerin hukuki mücadelelerinin engelleneceğini belirtiyor. 

İstanbul Kent Savunması bunların ötesinde, partili cumhurbaşkanına tanınan olağanüstü yetkiler eliyle ve cumhurbaşkanının tüm yasama ve yargı denetimlerinden azade olması nedeniyle, bir gece ansızın ilan edilen KHK’lar ile tapulu / tapusuz tüm vatandaşların mülklerinin tek kişinin iki dudağından çıkacak kararlara bağlı olacağının da altını çizdi.  

Kategoriler

Güncel Gündem Yaşam



Yazar Hakkında