‘Köpeklerin İsyan Günü’ İstanbul’da

Avrupa’nın seçkin tiyatro topluluklarını ağırlayan São Luiz Teatro Municipal ile İstanbul Tiyatro Festivali’nin ortak yapımı olan ‘Köpeklerin İsyan Günü’, Lizbon’un ardından İstanbul’da izleyiciyle buluşuyor.

 ‘Köpeklerin İsyan Günü’, oyuncu ve yönetmen Mark Levitas ile, yazar ve dramaturg Ceren Ercan’ın Aralık 2015’te kurdukları, bir yazar ve yönetmen kolektifi olan Platform’un ilk yapımı olma özelliğini de taşıyor. Oyun, Flaubert’in ‘Madam Bovary’ adlı romanının günümüzde, Nişantaşı semtinde geçen, serbest bir uyarlaması.

Zuhal Gencer Erkaya, Kanbolat Görkem Arslan, Elif Ürse ve Sercan Gülbahar’ın rol aldıkları oyunun konusu şöyle: O sabah Nişantaşı’nda, köpek gezdiricisi olarak çalışan bir genç, bir kehanet fısıldar. Küçük lüksleri için hiç durmadan çalışıp, yıpranan evliliğiyle boğuşan Suzan için o gün her şey sıradan görünmektedir. Annesi, bakıcı kadın ve köpek gezdiricisi gencin ekseninde güvenlikli orta sınıf evi tedirgin edici bir hal almaya başlar. Köpekler semti saran kehanetin izini sürerken, seyirci geçmişin seçkinleriyle bugünün kazananları arasındaki çatışmaya ve her devrin kaybedenlerinin hikâyelerine tanıklık etmeye başlar. 

‘Köpeklerin İsyan Günü’, 9 ve 23 Nisan’da saat 20.30’da Zorlu PSM Studio’da izlenebilir.

Kategoriler

Kültür Sanat Tiyatro



Yazar Hakkında