Baron Seropyan’ı andık

Sarkis Seropyan, 8 Nisan Cumartesi günü Anarad Hığutyun Binası Havak Salonu’nda düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı.

28 Mart 2015’te hayatını kaybeden, Agos’un kurucularından, Ermenice sayfaları editörü, gazeteci ve çevirmen Sarkis Seropyan,  8 Nisan Cumartesi günü Anarad Hığutyun Binası Havak Salonu’nda düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. 

Aynı zamanda Seropyan'ın 10 Nisan’daki doğum gününün de hatırlandığı etkinlikte, Seropyan'ın Ermenice kaynaklardan derleyerek üç masalı bir araya getirdiği ve Aras Yayınları'ndan çıkan 'Aşiq  û Maşûq' kitabı da tanıtıldı.

Etkinlik, kitap üzerine emek veren Karin Karakaşlı, Yetvart Tovmasyan ve şair Mehmet Said Aydın’ın söz alıdığı söyleşi ile başladı.

Karakaşlı ve Tovmasyan hem kitabın oluşma ve derlenme aşamasından notlar paylaştı, hem de Seropyan'la anılarını aktardı.

Mehmet Said Aydın da Kürt dili üzerine kapsamlı bir sunum yaptı.

Etkinlikte ayrıca  resim ve desenleriyle kitaba renk katan Zeynep Özatalay'a ve kitabın tasarımını üstlenen Hulusi Nusih Tütüncü’ye teşekkür edildi.

Konuşmaların ardından Erhan Arık ve Erhan Yeşildağ tarafından Sarkis Seropyan anısına hazırlanan ‘Baron’ başlıklı video filmi gösterildi. Salonun hüznünü, Seropyan için seslendiklerini şarkılarla Kardeş Türküler dağıttı.

Anmada son olarak Seropyan ailesi söz aldı. Baron Seropyan'ın eşi Manuşak Seropyan ve kızı Garine Seropyan, ölümünün ikinci yılında Sarkis Seropyan'a, hayatına, kişiliğine, çalışmalarına ve geç kalınmışlıklara dair konuştu.

Anma etkinliği, Seropyan ruhuna hazırlanan helva ikramıyla son buldu. 

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında