İçişleri Bakanı: Diyarbakır’da patlayıcı yerleştirmişler

Diyarbakır’da dün gerçekleşen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Soylu, bugün yaptığı açıklamada ‘patlamanın terör saldırısı olduğunu’ söyledi.

Diyarbakır’da Bağlar ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda dün meydana gelen patlamada biri polis memuru, biri sivil memur, toplam üç kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın panzer tamiri sırasında yaşanan kazadan değil, yerleştirilen patlayıcıdan kaynaklandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı açıklamada “Terör saldırısı olduğu ortaya çıktı. Tünel kazıp patlayıcı yerleştirmişler” dedi.

Olaya ilişkin beş kişi gözaltına alındı.

Habertürk’te canlı yayında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi:

“İlk önce araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü; ama yapılan bütün tetkiklerde ve araştırmalarda netleşti ki bu, bir terör saldırısı. Dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirdiler.”

"Şu anda 10-12 hafif yaralımız var hastanelerde; ama onun ötesinde bir teknisyen yardımcımız daha enkaz altından çıkarıldı ve o da şehit oldu. Bir polis memurumuz da orada şehit oldu.”

“Açılan tünel vasıtasıyla”

“Biz ilk önce acaba içeriye girip, bir kişi, çalışan marifetiyle bir şey koydu mu; diye düşünmüştük. Ama dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirdiler. Biz emniyet binalarımızın etrafında yaklaşık ayda bir arama tarama yaparız. Böyle bir tehditle karşılaşmayalım, diye. Demek ki çok kısa bir süre içerisinde böyle şey kazmışlar. Yerin altında patlayıcı yerleştirmek suretiyle ama bütün detayını vali bey açıklayacak.”

 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Diyarbakır patlama


Yazar Hakkında