Baronyan’ın ibretlik güldürüsünden sezon finali

Nilüfer Belediyesi Tiyatro Kumpanyası, Hagop Baronyan’ın ‘Şark Dişçisi’ni İstanbul’da son kez sergiliyor.

Şark Dişçisi, Nilüfer Belediyesi Tiyatro Kumpanyası tarafından 13 Nisan Perşembe akşamı saat 20.30’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bu sezon için son kez sergileniyor.  

Aras Yayıncılık tarafından Türkçe’ye çevrildikten sonra ilk kez 2011’de Türkçe olarak sahnelenen oyun, Engin Alkan rejisiyle İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından üç sezon boyunca oynamıştı. 

Geçen sezon itibariyle, yine Engin Alkan rejisiyle Nilüfer Belediyesi Tiyatro Kumpanyası tarafından oynanmaya başlanan ‘Şark Dişçisi’ 13 Nisan Perşembe günü Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sezonun İstanbul’da son kez sahnelenecek.  

Şark Dişçisi 21 ve 22 Nisan tarihlerinde, Bursa’da Nazım Hikmet Kültürevi’nde  seyirci karşısına çıkacak. 

2007’de Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde kurulan Kültürel Çoğulculuk Çalışma Grubu (KÇÇG)’nun Hagop Baronyan hakkında yürüttüğü araştırmalar Şark Dişçisi’nin (Adamnapuyjn Arevelyan) sahneye taşınmasındaki ilk adım oldu. Bu çalışmalar sonucunda metin 2011’de Boğos Çalgıcıoğlu tarafından Türkçe’ye çevrildi. Böylece bir buçuk asır önce İstanbul’da yazılmış Ermenice bir oyun, Ermenice bilmeyen İstanbul seyircisiyle buluştu.  

Nilüfer Belediyesi Tiyatro Kumpanyası, “oyunun tanıtım metninde unutulmuş ya da

kültürel politikalar sebebiyle unutturulmuş bir yazar ve eseri sergilerken, Osmanlı gösteri sanatları tarihini kültürel çoğulcu bir bakış açısıyla ele alıp, Türkiye’de yaşayan kültürel kimliklerin zenginliğini de aktardıklarını” belirtiyor. 

Kategoriler

Kültür Sanat Tiyatro



Yazar Hakkında