Cezaevlerindeki açlık grevleri sonlandırıldı

Cezaevlerinde 64 gündür devam eden açlık grevleri KCK’nın çağrısıyla sona erdirildi.

PKK ve PAJK davalarından tutuklu veya hükümlü olanların 64 gündür sürdürdüğü açlık grevi bugün sonlandırıldı.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, dün açlık grevlerinin sonlandırılmasına dair yazılı açıklama yapmıştı.

dihaber’de yer alan habere göre, mahpuslar adına açıklama yapan Deniz Kaya, “Tüm zindan alanlarında süresiz dönüşümsüz açlık grevimizi KCK eş başkanlığımızın çağrısı üzerine sonlandırıyoruz” dedi.

Açıklamada 15 Şubat’tan bugüne kadar başta Şakran Cezaevi olmak üzere birçok cezaevinde sürdürülen açlık grevi eyleminin sonlandırıldığı belirtildi.

Deniz Kaya imzasıyla yayınlanan açıklamada “64. gününde olan Şakran başta olmak üzere Sincan, Bolu, Trabzon, Tarsus ve diğer tüm zindan alanlarında süresiz dönüşümsüz açlık grevimizi KCK Eşbaşkanlığımızın çağrısı üzerine sonlandırıyoruz. Direnişimize ses olan tüm halkımızı, demokrasi çevrelerini ve sorumluluk duyan herkesi selamlıyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada ayrıca "Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, cezaevlerinde ve Kürt halkına yönelik hak ihlallerinin sürmesi durumunda daha büyük eylemlerle direnişe geçileceği’ ifade edildi.

PKK ve PJAK davalarından tutuklu veya hükümlü olan 17 cezaevindeki 148 mahpusun devam ettirdikleri açlık grevinde PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine son verilmesi ve Kürt illerinde gerçekleşen yıkım ve yasaklara son verilmesi talep ediliyordu. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında