Değabah Bekçiyan VADİP’le buluştu

Değabah Karekin Bekçiyan ve Episkopos Sahak Maşalyan Surp Pırgiç Hastanesi'nde VADİP (Vakıflararası Dayanışma ve iletişim Platformu) Koordinasyon Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

15 Mart'ta gerçekleşen ve Başepiskopos Bekçiyan'ın Değabah seçildiği Patriklik kaymakamı seçimi İstanbul Valiliği'nden gelen bir yazıyla engellenmişti. Devlet kanadından gelen açıklamalar seçim sürecinin başlaması için 16 Nisan referandumunun beklenmesi gerektiği yönündeydi. Ortaya çıkan krizin çözülmesi için bekleyiş sürerken 19 Nisan Çarşamba günü bir toplantı gerçekleşti. 

Değabah Karekin Bekçiyan ve Episkopos Sahak Maşalyan Surp Pırgiç Hastanesi'nde VADİP (Vakıflararası Dayanışma ve iletişim Platformu) Koordinasyon Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantının ardından VADİP Koordinasyon Kurulu adına şu açıklama yapıldı:

“VADİP Koordinasyon Kurulu 19 Nisan 2017 tarihinde, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde bir toplantı gerçekleştirmiştir. Toplantıya Seçilmiş Patrik Kaymakamı Sayın Başepiskopos Karekin Bekçiyan ve Ruhani Meclis Başkanı Sayın Episkopos Sahak Maşalyan da katılmışlardır. Her iki yüksek düzeyli ruhaninin talebiyle gerçekleşen istişarede kilise ve cemaatimizi yakından ilgilendiren mevcut sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Başkan Sayın Bedros Şirinoğlu ve toplantının katılımcıları her iki ruhanimizin yaklaşımlarını dikkatle dinleyerek, cemaatimizin sivil yöneticilerinin yaşanan gelişmelerle ilgili hassasiyetlerini ifade etmişlerdir. Cemaatin sivil yöneticileri yaşanan mevcut süreçte toplumsal sorumluluklara herkesin azami dikkat sergilemesi gerektiğinde hemfikir olmuştur. Katılımcılar Kilisemiz'in kadim kurallarının ve devletin resmi prosedürlerinin öngördüğü uygulamaların uyumlu bir şekilde yürütülmesi için çalışılmasına karar vermişlerdir. Toplantı ruhanilerin duasıyla son bulmuştur. Cemaatimize saygıyla duyurulur. “

Toplantının ardından Agos’un sorularını yanıtlayan Değabah Karekin Bekçiyan “Görüşme gayet olumlu geçti. Vakıf Başkanlarıyla fikir alışverişi yaptık ve kendilerine bu konuyla ilgili biraz daha ön plana çıkmalarının gerektiğini hatırlattım.”dedi.

Episkopos Maşalyan da Agos’a yaptığı değerlendirmede “Somut bir çözüm çıkmadı, tanışma toplantısıydı. Devletle istişareye geçmeyi bekleyeceğiz. Diyalogu artırmak gerektiği konusunda mutabık kalındı” diye konuştu. 

Kategoriler

Vakıflar Kilise



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.