Erdoğan bugün AKP'ye üye oluyor, Kongre 21 Mayıs'ta

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) 21 Mayıs'ta gerçekleşmesi öngörülen olağanüstü kongre tarihini oyladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AKP’ye üye olacak.

AKP MKYK’da, parti için olağanüstü kongre tarihi olan 21 Mayıs onaylandı. 

Erdoğan, partili cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliğinin kabulünün ardından yaptığı açıklamada "Resmi sonuçlar açıklandıktan sonra AK Parti'nin başına geçeceğim" ifadesini kullanmıştı. Erdoğan'ın 21 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongrede tek aday olması bekleniyor. 

Yasin Aktay, dünkü MYK toplantısından sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Yarın (bugün) düzenlenecek olan tören, kurucu üyeleri, MKYK, milletvekilleri, merkez demokrasi hakem kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, genel merkez kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının katılımıyla yapılacak. 21 Mayıs'ta bir üçüncü olağanüstü kongrenin de kararı alınmış oldu. Gerekli hazırlıklar için düğmeye basıldı. Bu kongre, sayın Başbakanımızın çağrısıyla düzenleniyor. Bu kongrede Cumhurbaşkanımızın partimize genel başkan seçilmesini öngörüyoruz.” 

Numan Kurtulmuş da, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, 16 Nisan'daki referandumda alınan en önemli kararlardan birisinin Cumhurbaşkanının partisiyle olan ilişkisinin kurulabilmesi, daha doğrusu Cumhurbaşkanlarının partileriyle olan ilişkilerinin kesilmemesi olduğunu söyledi.

"Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu doğal lideri olduğu AK Parti'ye geçişi ile ilgili süreç de başlatılmıştır" diyen Kurtulmuş, bugün saat 13.00’te Erdoğan’ın partiye yeniden üye olması için bir toplantı yapılacağını söyledi. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında