Seçim süreci yüksek ruhanilerin gündeminde

Ermenistan’da Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu Karekin II ile görüşecek olan Bekçiyan daha sonra Vehapar Karekin II ile birlikte Moskova’da düzenlenecek Yüksek Ruhani Kurul’a katılacak.

Değabah Karekin Başepiskopos Bekçiyan yurtdışındaki temaslarını sürdürüyor. Ermenistan’da Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu Karekin II ile görüşecek olan Bekçiyan daha sonra Vehapar Karekin II ile birlikte Moskova’da düzenlenecek Yüksek Ruhani Kurul’a katılacak. Bekçiyan patrik seçim süreci konusunda yaşanan gelişmelerin Moskova’daki kurulda da ele alınacağını söyledi.

Bekçiyan Agos’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Bu hafta Ermenistan’da olacağım. Sonraki hafta da Yüksek Ruhani Kurul için Moskova’ya gideceğim. Orada hem İstanbul Patrikhanesi’ni hem de Almanya Dini Önderi olarak Almanya’yı temsil edeceğim. Bana Eçmiadzin’den gelen mektup hem Almanya Dini Önderi olarak hem de İstanbul Patrikhanesi Patrik Kaymakamı olarak geliyor. 10 Mayıs Çarşamba günü Ermenistan’da olacağım. Ardından 15 Mayıs’ta Moskova’daki toplantıya katılacağım. Ermenistan’a gittiğimde Vehaparla da görüşüp bazı konuları kendisine aktarmak istiyorum. Moskova’da yapılacak olan  Ruhani Kurul’da da İstanbul’da yaşanan durumlar ana gündem maddesi.”

Yüksek Ruhani Kurul genellikle Eçmiadzin’de düzenlenen ancak son yıllarda başka ülkelerde de gerçekleştirilen Ermeni kilisesinin rutin toplantılarından biri. Daha önce bir kez ABD’de düzenlenen toplantı için bu kez Moskova seçildi. Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu’nun başkanlık  ettiği kurulun iki de oturum başkanı oluyor. Bunlar genellikle Kudüs ve İstanbul’un seçilmiş patrikleri oluyor. Bu toplantı için Bekçiyan’ın İstanbul’u da temsilen çağrılması Başepiskopos Ateşyan’ın toplantıda bulunmayacağı şeklinde yorumlanıyor.

 

 

Kategoriler

Toplum Kilise

Etiketler

Patriklik seçimi


Yazar Hakkında