Trump-Erdoğan görüşmesi sonrası basın toplantısı

Trump ile Erdogan’ın yüz yüze 20 dakika süren görüşme sonrası iki lider basın toplantısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız" dedi.

Erdoğan, "Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, gündeminin diğer maddesi olan Fettullah Gülen’in iadesi için de "Sayın Başkan'a 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETO terör örgütü konusundaki beklentilerimizi de açıkça ifade edeceğim" dedi.

Trump: "Türkiye'nin Suriye'de kanı durdurma çabalarını takdir ediyoruz" 

Erdoğan'ın ardından ABD Başkanı Trump konuştu.

Trump, "Türkiye ile ekonomik ve ticari bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz. Bunlar ilişkilerimizi iki ülkenin çıkarına olacak şekilde yeniden inşa edebileceğimiz alanlar" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ortadoğu'da barışı ve güvenliği sağlamak, paylaştığımız tehlikelerle mücadele etmek ve tüm insanlarımız için haysiyetli bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum." şeklinde konuştu. 

Suriye'de devam eden iç savaş hakkında konuşan Trump,"Türkiye'nin Suriye'deki dehşet verici katliamların durdurulması için verilen çabalara liderlik etmesini takdir ediyoruz. Suriye iç savaşı tüm dünyayı şoke ediyor. Bunu görmek için yapmanız gereken tek şey bugünkü gazetelerin ilk sayfalarına bakmak. Suriye'de şiddeti azaltabilecek ve barışçı çözüme imkan sağlayacak her türlü adımı destekliyoruz” dedi. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında