Meclis’e 10 fezleke daha gönderildi

Meclis’e HDP ve CHP vekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için 10 fezleke gönderildi. Hakkında fezleke düzenlenen vekiller arasında HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan da var.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş hakkında birer fezleke düzenlenirken HDP’de Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında iki, İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran hakkında da yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması için birer fezleke gönderildi.

Geçen hafta Meclis’e AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın da aralarında bulunduğu CHP ve HDP’li milletvekillerine ait 51 fezleke gönderilmişti.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği AKP’nin teklifiyle Meclis’e gelmiş, 376’ya ‘Evet’ ve 140 ‘hayır’, beş çekimser, üç geçersiz ve yedi boş oyla kabul edilmişti.

8 Haziran 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklik nedeniyle, hakkında 799 fezleke bulunan 152 milletvekili için yargı yolu açılmıştı.  

10 vekil tutuklu

Hazırlanan fezlekeler nedeniyle HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik ve  Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor. Öte yandan tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ ile Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın vekilliği düşürülmüş durumda.

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında