Ateşyan’dan Karekin II’ye: Yönetimi Bekçiyan’a bırakıyoruz

Başepiskopos Aram Ateşyan istifa toplantısını yapıldığı gün Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu Karekin II’ye hitaben de bir mektup yazdı.

Başepiskopos Aram Ateşyan istifa toplantısını yapıldığı gün Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu Karekin II’ye hitaben de bir mektup yazdı. Ateşyan mektubunda “Patrikhane yönetimini seçilmiş Kaymakam Karekin Başepiskopos Bekçiyan’a bırakıyoruz.” ifadesini kullandı.

Ateşyan’ın mektubu şöyle: 

“Dünya Ermenileri Katolikosu Karekin II hazretlerine

İstanbul Patrikhane’sinin içinde bulunduğu sorun bütün ayrıntılarıyla bilginiz dahilindedir. Bugün büyük bir memnuniyetle ülkemiz devlet kurumlarından yeni bir patrik seçme imkanımızın oluştuğuna dair işaretler belirmiştir.  Geçen haftasonu gerçekleştirdiğimiz telefon konuşmasında da belirttiğimiz gibi henüz Patrikhanemize yazılı bilgi ulaşmamıştır. Ancak o konuşmamızda da belirtildiği üzere size verdiğimiz taahhüde sadık kalacağız ve o vaadimiz kararlarımızın temellerini oluşturacaktır. Bu öngörümüz doğrultusunda Patrikhane yönetimini seçilmiş Kaymakam Karekin Başepiskopos Bekçiyan’a bırakıyoruz. Görevine başlaması derhal tertip heyet oluşturması ve seçim sürecini başlatması için kendisini İstanbul’a davet eden bir yazıyı göndermiş bulunuyoruz.

Bu vesileyle belirtmeliyim ki elde olmayan sebeplerden kaynaklanan belirli gecikmelerle de olsa geçtiğimiz Şubat ayında belirlenen yol haritasını uygulama imkanı oluşmuştur. Bizim için dua etmenizi dilerim. “

 Aram Başepiskopos Ateşyan
Patrik Genel Vekili

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında