Şanlı: Yeni bir tüzüğe ihtiyacımız var

VADİP Genel Sekreteri ve Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Harutyun Şanlı, patrik seçimi için yeni bir tüzüğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başepiskopos Aram Ateşyan’ın Patrikhane yönetimini Değabah Karekin Başepiskopos Bekçiyan’a bırakmayı kabul etmesinin ardından görüşlerine başvurduğumuz Şanlı, önümüzdeki döneme ilişkin önerilerde bulundu.

Patrikhane’de bir danışma heyeti kurulmasının faydalı olacağını söyleyen Şanlı, yeni bir patrik seçimi tüzüğüne ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“Patrikler artık ölene kadar görev yapmamalı, görevleri süre ile belirlenmeli” diyen Şanlı, patrik seçiminden sonra yeni tüzük için hazırlıklara başlanması gerektiğini belirtti. Yaşanan süreçteki sorunlarda patrik vekilliği uygulamasının da payı olduğunu kaydeden Şanlı, “Yeni patrik hasta olursa, ya da başka bir gelişme olursa ne yapacağız? Yine sorunlar yaşanır” ifadelerini kullandı. Şanlı, patrik vekilliğinin de süreli olması gerektiğini, vekilliğin sadece patriğin yurtdışına çıktı süreyle sınırlı kalmasında fayda olduğunu söyleyerek “Bir aylık, iki aylık vekillikler olmamalı” dedi. Bunların kişisel fikirleri olduğunu, ancak bu fikirleri paylaşan başka vakıf başkanlarının da bulunduğunu ifade eden Harutyun Şanlı, Değabah Bekçiyan’la görüşeceklerini sözlerine ekledi. 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında