Nefret Söylemi İzleme Raporu Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Hrant Dink Vakfı tarafından hazırlanan “Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi” projesinin raporunu TBMM’de paylaşarak Türk Ceza Kanunu’nun yaptırımlarının etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.

Hrant Dink Vakfı tarafından 2009’dan beri devam eden “Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi” projesinin Ocak-Nisan 2017 dönemini kapsayan dört aylık raporu TBMM’nin de gündemine geldi.

OKUMAK İÇİN TIKLAYIN - Nefret Söylemi İzleme Raporu: Dört ayda en çok Ermeniler hedef gösterildi 

Rapor hakkında TBMM’de konuşan CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, nefret söyleminin son bulması için öncelikle siyasetçilerin kullandıkları dile dikkat etmesi gerektiğini belirten Doğan, Türk Ceza Kanunu’nun ilgili yaptırımlarının da etkin şekildi uygulanmasını istedi. 

CHP’li Doğan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada rapor hakkında bilgi verdi. Rapora göre basında hakkında en fazla nefret söylemi üretilen grupların başında 439 nefret söylemiyle Ermenilerin geldiğini ifade eden Doğan ikinci sırada 433 içerikle Suriyeliler üçüncü sırada 298 içerikle Yahudiler dördüncü sırada 210 içerikle Hıristiyanlar ve beşinci sırada da 198 içerikle Yunanların geldiğini aktardı.

Doğan, nefret söyleminin siyasi konjonktürle birlikte çoğalma eğilimi gösterdiğini belirterek, “Bunun için birçok birçok suça kaynaklık eden ve toplumsal barışımız önünde bir tehdit olan nefret söyleminin son bulması için her şeyden önce biz siyasetçilerin kullandığımız dile dikkat etmemiz gerek” dedi.

CHP’li Doğan, iktidara yakın medyada nefret söyleminin daha çok kullanıldığına da dikkat çekerek “Bu nedenle Türk Ceza Kanunu’ndaki yaptırımların etkin şekilde uygulanması gerekiyor” diye konuştu.



Yazar Hakkında