Etkinlik takvimi

Eylül’e kadar bekleme, Tarkan sahnede

Her yıl heyecanla beklenen ve her biri birbirinden coşkulu geçen geleneksel Açıkhava Konserleri kapsamında yaz sonunda müzikseverlerle buluşan Tarkan, bu yıl hayranlarını Eylül’e kadar bekletmemeye karar vermiş gibi görünüyor. Ünlü şarkıcı, 1, 2 ve 4 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle hasret giderecek. Megastar, bu konser serisinde, merakla beklenen yeni albümünde yer alan şarkıların yanı sıra yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarını da seslendirecek. Biletler Biletix’te, ancak oyalanmaya gelmez, acele etmekte yarar var.

Paco de Lucía anısına: ‘Beyond the Memory’

8 Temmuz’da Zorlu PSM Ana Tiyatro’da, Flamenko’nun kült gitarist ve bestecilerinden Paco de Lucía’ya saygı duruşu niteliğinde bir konser düzenlenecek. 21.30’da başlayacak olan konserde sanatçının kariyerinin çeşitli evrelerinde birlikte çalıştığı Jorge Pardo, Carles Benavent, Jose Maria Bandera, Nino Josele, Piraña gibi müzisyenlere vokalde David de Jacoba eşlik edecek. 24. İstanbul Caz Festivali için hazırlanan bu projeye Türkiye’den üç isim katılıyor. Bir Paco de Lucia bestesi olan Palenque’nin ‘Tuana’ yorumuyla Türkçe popun Lale Devri’ni yaşadığı 90’larda hayatımıza giren Levent Yüksel, konserde konuk sanatçı olarak yer alacak. Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’ı bir araya getiren Taksim Trio’dan, klarnet, bağlama ve kanunla Flamenko’nun sıradışı birlikteliğini dinleyeceğiz. Türkiye’nin önemli perdesiz gitar virtüözlerinden, ödüllü film müzikleriyle tanıdığımız Cenk Erdoğan da gecenin konukları arasında yer alıyor.

UNIQ Açık Hava Sinema Geceleri başlıyor

Doğayla iç içe atmosferiyle İstanbullu sanatseverlere yaz boyunca soluk aldırmayı hedefleyen UNIQ İstanbul, açık hava sinema gecelerini başlatıyor. Dünya sineması, Türkiye sineması ve festivallerden seçkin filmler yaz boyunca sinema tutkunlarıyla buluşacak. Geçen sene ‘Başka Sinema’ ile sinema gecelerine ev sahipliği yapan UNIQ Açık Hava Sahnesi, film keyfine kaldığı yerden devam edecek. Haftada üç gün çimlerin üzerinde sinema keyfi yaşamak isteyenler için...

Kategoriler

Kültür Sanat


Yazar Hakkında