Af Örgütü Genel Sekreteri: Bu soruşturma insan hakları için cadı avı

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, Büyükada’da gözaltına alınan insan hakları savunucusunun tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaparak dünya liderlerine çağrıda bulundu.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, Büyükada’da gözaltına alınan insan hakları savunucusunun tutuklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada “Bugün Türkiye’de insan haklarını savunmanın artık bir suç olduğunu öğrendik. Şu an Türkiye ve uluslararası kamuoyu için bir dönüm noktasındayız” dedi.

Büyükada’da gözaltına alınan hak savunucularından Özlem Dalkıran, İdil Eser, Günal Kurşun, Veli Acu, Ali Garawi ve Peter Steudtner dün "silahlı terör örgütüne üyelik" tutuklanmış, Nalan Erkem, İlknur Üstün, Nejat Taştan ve Şeyhmus Özbekli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.  

bianet’te yer alana habere göre Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Shetty, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Savcıların şu son derece açık durumu ortaya koymak için tam 12 günleri vardı: Bu aktivistler masumdur. Soruşturmanın sürdürülmesi hakikat ve adaletin artık Türkiye’ye ne kadar yabancı olduklarını gösteriyor.

“Bu meşru bir soruşturma değildir, tamamen siyasi bir amaç taşıyan ve Türkiye’de insan hakları için korkutucu bir gelecek vaat eden bir cadı avıdır.

“Bugün Türkiye’de insan haklarını savunmanın artık bir suç olduğunu öğrendik. Şu an Türkiye ve uluslararası kamuoyu için bir dönüm noktasındayız.

“Dünyanın her yerinde liderler sözlerini esirgemeye ve ilişkilerini her zaman olduğu gibi sürdürebileceklermiş gibi davranmaya artık bir son vermeli, 10 insan hakları savunucusuna yöneltilen bu temelsiz suçlamaların düşürülmesi, derhal ve koşulsuz serbest bırakılmaları için Türkiye yetkilileri üzerinde ciddi bir baskı oluşturmalıdır.”



Yazar Hakkında