HDP "Vicdan ve Adalet Hareketi"ni başlatıyor

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, yarın itibariyle “Vicdan ve Adalet Hareketi” başlatacaklarını açıkladı. Hareket kapsamında grup toplantıları farklı illerde yapılacak. İlk toplantı yarın Diyarbakır’da olacak.

HDP, 4 Kasım’a kadar devam etmesi planlanan eylemler kapsamında ilk bir ay boyunca grup toplantılarını Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de miting olarak gerçekleştirecek. 

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, yarınki grup toplantısının Diyarbakır’da yapılacağını açıkladı. Adalet, barış ve demokrasi nöbetine başlayacaklarını belirten Baydemir “Vekillerimiz cezaevinde olduğu müddetçe, kayyumlar işbaşında olduğu müddetçe, OHAL devam ettiği müddetçe devam edeceğiz” dedi. Diyarbakır’dan sonra İstanbul, Van ve İzmir’de miting yapılacağını açıklayan Baydemir, “eylül ayı boyunca da onurlu barış mitinglerini organize edeceğiz” dedi. Baydemir, “Şiddetsiz, taşsız, sopasız tamamen bir vicdan ve adalet direnişi ortaya koyacağız. Bizlere ve topluma yöneltilen şiddete karşı bir vicdan ve adalet direnişi ortaya koyacağız. 7 gün 24 saat açık alanda adalet, barış, demokrasi için nöbet tutacağız” ifadelerini kullandı. 

Basın toplantısında ‘mitinglere izin çıkar mı?’ sorusuna da cevap veren Baydemir, yanıt ne olursa olsun vekiller olarak nöbet tutacaklarını belirtti, “And olsun bize şiddet uygulansa da şiddete şiddetle yanıt vermeyeceğiz. Çünkü amaçlarımızdan biri OHAL’i sonlandırmak. OHAL kendiliğinden kalkmaz. Muhalefetle kalkar” dedi. 

Grup toplantılarının yapılacağı kentlerde ayrıca halkın ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla çeşitli toplantı ve etkinlikler de düzenlenecek.

HDP’li milletvekilleri ayrıca cezaevindeki 11 vekilin durumuna dikkat çekmek için, ‘Adalet Nöbeti’ tutacak. Nöbet tutacak milletvekilleri ‘Herkes için adalet’ ve ‘Demokratik siyasete özgürlük’ mesajları verecek.

Diyarbakır’da bir hafta sürecek etkinlikler, İstanbul, Van ve İzmir’de de devam edecek.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP eski Eş Genel Başkanı, vekilliği meclis tarafından düşürülen Figen Yüksekdağ da dahil olmak üzere 11 HDP’li vekil halen tutuklu.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında