BM’nin Türkiye’deki mülteciler için hazırladığı yardım sitesi yayında

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Türkiye'de bulunan 3 milyondan fazla mülteci ve sığınmacı için "Help (Yardım)" isimli dört dilli internet sitesini kullanıma açtı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin, mülteci nüfusunun yoğun olarak yaşadığı bölgeler için hazırladığı 'Help' online destek hattına Türkiye de katıldı. 

BMMYK Türkiye ofisinden yapılan açıklamada, , 3 milyonun üzerinde kayıtlı Suriyelinin yanı sıra BMMYK'ya kayıtlı diğer uyruklardan 300 bin sığınmacı ve mülteci bulunduğu hatırlatıldı; Suriyeli mültecilerin yüzde 90'ından fazlasının mülteci kamplarında değil, kentlerde yaşadıkları belirtildi.  "Help" adlı internet sitesiyle BMMYK'nın mülteci ve sığınmacı nüfusuna erişimini arttırması amaçlanıyor. 

http://help.unhcr.org/turkey bağlantısından erişilebilecek site, Arapça, Farsça, Türkçe ve İngilizce yayın yapacak. 

"Help" internet sitesi, Türkiye'deki sığınmacı ve mültecilerin, hak ve yükümlülüklerinin yanı sıra hizmetler konusundaki bilgilere ulaşmalarına olanak tanıyacak.

Mobil uyumlu olarak da kullanılabilecek olan ‘Help’ sitesinde, Türkiye’de yaşayan mülteciler tarafından en çok sorulan, kayıttan mülteci statüsü belirleme usulleri, eğitim, geçim kaynakları gibi farklı konularda bilgi veriliyor.

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında