CHP’den ‘partiler üstü adalet kurultayı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de partiler üstü bir adalet kurultayı düzenleyeceklerini açıkladı.

Partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, söz konusu kurultayın 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de gerçekleştirileceğini duyurdu. 

Adalet Yürüyüşü'nün ardından "toplumun her kesiminden" çağrılar geldiğini belirten Tezcan, "Bütün toplum kesimlerinin adaleti tartışacağı ve adaletle ilgili yol haritasını çıkaracağı bir kurultay talebi geldi... Böyle bir talebe kulaklarımızı tıkayabilmemiz mümkün değildi" dedi. 

Tezcan, "Bu kurultay, bir partinin kurultayı değil. Bu kurultay, partiler üstü bir kurultay; adalet isteyenlerin kurultayı. 'Adalet dosyasına benim de koyacağım bir arzuhalim var' diyenlerin geleceği bir kurultay" ifadesini kullandı.

Bir ay boyunca Ankara’dan İstanbul’a yapılan Adalet Yürüyüşü'nü de "partiler üstü" yaptıklarını ve bu sayede büyük destek gördüklerini belirten CHP Sözcüsü, "Şimdi yine bu kurultayımızı da parti bayrağı, parti amblemi ve parti logosuyla yapmıyoruz. Bu, milletin büyük davalarının çözüleceği kurultaylara benzer bir örnek kurultay olacak" dedi.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında