Didim'deki şapelde 150 yıl sonra ilk vaftiz töreni

Aydın'ın Didim ilçesinde, Hisar Mahallesi'nde bulunan 300 yıllık şapel, restore edilmesinin ardından 150 yıl sonra ilk kez bir vaftiz törenine ev sahipliği yaptı.

Aydın'ın Didim ilçesinde Apollon Tapınağı'nın yakınlarında bulunan ve Didim Belediyesi tarafından restore edilen tarihi şapelde 150 yıl sonra vaftiz töreni yapıldı. 

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, ilçede yaşayan Süryani iş insanı Enlil Simon Afram'ın bebeği vaftiz edildi.  

Şapelde 150 yıl sonra ilk kez düzenlenen vaftiz törenini, Mardin Metropoliti Filüksinos Saliba Özmen yönetti.  

Loris Acar ve Enlil Simon Afram çiftinin nikahı da iki sene önce Rum Ortodoks Kilisesi’nde kıyılmış, nikah kilisede 150 yıl sonra kıyılan ilk nikah olmuştu. 

Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Filüksinos Özmen, "Rum Ortodoks Kilisesi'nde kıyılan nikahın Didim için önemi büyüktü. Çünkü tarihi kilisede 150 yıl sonra ilk tören yapılmıştı. Vaftiz de aynı şekilde Didim'deki bu tarihi şapelde yapılıyor. Hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün" dedi.

Süryanilerin Didim'e gelmesinin kendileri için sevindirici olduğunu kaydeden Özmen, "Türkiye'nin en eski Hristiyan topluluklarından Süryanilerin Avrupa'dan çok ana vatanlarına gelmesi, buraya yerleşmesi, nikah törenlerini ve vaftizlerini burada yapması, gerçekten bizi mutlu ediyor. Darısı diğer çiftlerimizin başına" diye konuştu.

 

 

Kategoriler

Güncel Azınlıklar

Etiketler

Vaftiz Didim Aydın


Yazar Hakkında