Dink Davası'nda dört jandarma görevlisine tahliye

Dink cinayeti davasında Mahkeme Heyeti, Samsun Jandarma görevlileri Murat Bayrak,Yüksel Avan, Atilla Güçlüoğlu ve Birol Ustaoğlu'nun tahliyesine karar verdi.

Dink cinayetine ilişkin jandarma ve polis memurlarının da aralarında bulunduğu 83 sanıklı davaya devam edildi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, tarafların taleplerini aldı. 

Tutuklu sanıklar ve avukatları tahliye talebinde bulundu. 

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, Samsun Emniyet'inde Ogün Samast'ın bayraklı fotoğraflarının çekilmesiyle ilgili olarak Samsun Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Fikri Yalman, Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Günay, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Fuat Kömürcü, Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Kuyaş ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar'ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

Bakırcıoğlu duruşmada, Ogün Samast'a bayraklı fotoğraf çektirmek isteyip istemediğini sordu. Samast, "Benim böyle bir talebim olmadı. O zaman böyle bir kapasitem de yoktu. İki tane kamera vardı. Bana bayrak çıkart dediler ben de çıkarttım" dedi. 

Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklardan Birol Ustaoğlu, Murat Bayrak, Atilla Güçlüoğlu ve Yüksel Avan'ın tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti tahliye gerekçelerinde, haklarındaki suçun değişme ihtimali, sanıklarla ilgili Ogün Samast'ın beyanlarının çelişkili olması ve başka delil bulunmaması, sanıkların görüntü çekimlerini talimatla yapmış olması, haklarında objektif delil olmaması, savunmalarındaki tutarlılığı ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından güvenlik soruşturmalarından geçtiklerini ve  halen görevde olmalarını gösterdi. 

Mahkeme heyeti tahliye taleplerini kabul ederek duruşmayı 2-3-5 ve 6 Ekim tarihlerine erteledi. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası

Etiketler

Dink davası


Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.