Türkiye′de gözaltına alınan bir Almanya vatandaşı serbest

31 Ağustos’ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya'da gözaltına alınan Almanya vatandaşı çiftten biri bırakıldı, diğerinin ifade işlemi sürüyor.

Almanya vatandaşı S.A. ve eşi K.A., Antalya Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.  

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 31 Ağustos’ta, tatil için geldikleri sırada Antalya Havalimanı'nda gözaltına alınan Almanya vatandaşı K.A. ile S.A. çifti, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorguları için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Almanya medyasında Türkiye asıllı oldukları yazılan çiftten S.A., dün akşam saatlerinde Antalya Adliyesi'ne sevk edildi ve savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. K.A.'nın ise polisteki sorgusunun devam ettiği belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı 1 Eylül'de, gözaltı işlemini doğrulamış, çiftin sadece Almanya vatandaşlığı olduğunu bildirmişti. 

Merkel'e 'siyasi tutuklama' sorusu 

Almanya’da dün akşam yayınlanan bir programda Almanya Başbakanı Merkel’e "Türkiye'de 12 Almanya vatandaşının siyasi nedenlerle tutuklanması karşısında Ankara'nın tavrı 'buna karışamazsınız' oluyor. Başbakan olarak çaresiz misiniz?" diye sorulmuştu. 

Merkel "Tabii ki çaresiz değilim" diyerek yanıtladı ve Türkiye'de cezaevlerindeki Almanya vatandaşlarının özgürlüklerine kavuşabilmeleri için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Türkiye Almanya


Yazar Hakkında