Hafıza mekânları için değişim programına başvurular başladı

Hrant Dink Vakfı ve DVV International Türkiye’nin işbirliğiyle düzenlenecek olan “DVVI Xchange Programı: Hafıza Mekânları”na katılım için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 12 Eylül.

“DVVI Xchange Programı: Hafıza Mekânları” projesi, hafıza ve hatırlama konularına ilgili, içinde yaşadıkları toplumun hatırlama ve unutma pratiklerine eleştirel yaklaşabilen, hafıza ve vicdan mekânlarının demokratik topluluklar oluşturabilme gücüne inanan çeşitli disiplinlerden profesyonellerin, öğrencilerin, aktivistlerin dünyadaki başka deneyimlerden yararlanmalarını teşvik etmek amacıyla DVV International Türkiye ve Hrant Dink Vakfı iş birliğiyle yürütülüyor. 

“Hrant Dink Hafıza Mekânı” projesi kapsamında hayata geçirilen programa katılacak 20 kişi, 4-8 hafta arasında yurt dışındaki hafıza ve vicdan mekânlarında ya da müzelerde deneyim kazanma imkânı bulacaklar. 

Program kapsamında, Ağustos-Aralık 2017 tarihleri arasında sekiz; Ocak-Aralık 2018 tarihleri arasında on; Ocak-Mart 2019 tarihleri arasında iki kişi olmak üzere, başvurular arasından seçilecek toplam 20 katılımcının tercih ettiği hafıza mekânlarında deneyim edinmeleri amaçlanıyor.

Sibel Asna, Bülent Bilmez ve Ayşe Öktem’in seçeceği katılımcılarda aranan özellikler şöyle: 

-18 yaş üstü olmaları,

-Tercihen gidilecek ülkenin dilini ya da o ülkede yaygın olan yabancı dillerden birini konuşuyor olmaları,

-Hafızalaştırma çalışmaları üzerinde çalışmış / çalışan veya bu alana katkı sunmayı hedefleyen kimseler olmaları. 

Programa katılmak isteyen adaylar motivasyon mektupları, gerekçeli tercihleri, en az bir adet referans ve öz geçmişleri ile 12 Eylül’e kadar başvuru yapabilirler.

İmkân eşitliğini savunan program kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir dışından gelecek başvurulara; herhangi bir yurt dışı deneyimi olmayan kimseleri cesaretlendirmek için genç katılımcılara; toplumsal cinsiyet farkındalığını gözetebilmek için kadın katılımcılara öncelik verilecek. 

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayın. 

 

 

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında