Karabağ'a gittikten sonra Azerbaycan'da tutuklanan blog yazarına af

Karabağ’a girdiği için 15 Aralık2tan beri Azerbaycan’da tutuklu bulunan İsrailli blog yazarı Alexander Lapshin, İlham Aliyev’in affıyla serbest bırakılacak.

Rusya ve İsrail vatandaşı olan 40 yaşındaki blog yazarı Alexander Lapshin, kendi ifadesine göre bir seyahat yazısı yazmak üzere Karabağ’a gittikten sonra Azerbaycan otoritelerinin radarına takılmış; 15 Aralık’ta Belarus’un başkenti Minsk’te olduğu sırada Azerbaycan’ın talebiyle Belarus’ta tutuklanarak Azerbaycan’a gönderilmişti. 

Üç yıl hapis cezasına çarptırılan Lapshin’in tutuklanmasının gerekçesi olarak, ‘Karabağ’la ilgili yazdığı blog yazısında Azerbaycan’ın ve devlet başkanını eleştirmesi’ gösterilmişti.

Lapshin, Karabağ ziyaretiyle ilgili olarak mahkeme savunmasında “Turistik bir makale yazıyordum. Siyasi yorumlardan ziyade bir turist olarak izlenimlerimi içeren bir bloğum var. Karabağ’da iki kere bulundum ve resmi yetkililerle herhangi bir temasım olmadı’ demişti.

Haaretz’de yer alan habere göre, İsrail Devlet Başkanı Benjamin Netanyahu’nun Azerbaycan ziyaretinin bir gün sonrasında tutuklanan blog yazarı için Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev bugün af çıkardı. Affın hemen yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Kategoriler

Güncel Dünya Basın



Yazar Hakkında